[ X ]
[ X ]
[ X ]
Solicitanții de subvenții vor fi incluși în Sistemul Informațional de Evidență. Conceptul tehnic al sistemului – aprobat
12 Aprilie

Conceptul tehnic al Sistemului informațional „Evidența solicitanților și beneficiarilor de subvenții” (SI ESBS) a fost aprobat în ședința Guvernului. Acesta este constituit dintr-un ansamblu de resurse şi tehnologii informaţionale, mijloace tehnice de programe şi metodologii, aflate în interconexiune, şi destinat înregistrării, păstrării, prelucrării, utilizării informaţiilor cu privire la solicitanţii de subvenţii, din momentul înregistrării acestora şi până în momentul arhivării datelor.

Potrivit directorului AIPA, Vadim Curmei, SI ESBS include un şir de subsisteme şi module care automatizează şi asigură procesele de identificare, înregistrare, validare a datelor, potrivit domeniului de activitate al producătorului agricol.

„Mai mult ca atât, acest sistem cuprinde și platforma de aplicare elaborată de AIPA „Depune dosarul on-line” care reprezintă un prim pas de simplificare a procedurilor de lucru cu beneficiarii de subvenții, astfel încât producătorii agricoli să economisească timp și resurse pentru depunerea dosarului de subvenționare”, menționează Vadim Curmei pe o rețea de socializare.

Sarcina de bază a SI ESBS este asigurarea unei interfeţe unice pentru înregistrarea solicitanţilor de subvenţii, fiind unica sursă oficială de informaţii, care monitorizează modul de repartizare a mijloacelor Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților