[ X ]
[ X ]
[ X ]
Candu: „Solicităm Guvernului, de urgență, să evalueze situația și să vină în Parlament cu propuneri de declarare a Stării de Urgență”
16 Martie

Președintele grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, anunță despre depunerea unui demers privind convocarea ședinței Parlamentului, pentru a fi declarată Starea de Urgență, informează CURENTUL.

„La ora actuală, Guvernul Republicii Moldova și Comisia de Situații Excepționale au impus deja unele măsuri, au impus măsuri de restricționare de a intra/ieși de pe teritoriul țării, dar și măsuri de restricționare a activității agenților economici. Vreau să menționez că astfel de măsuri pot fi impuse doar dacă se declară Starea de Urgență. Practic, ceea ce se întâmplă în zilele actuale este o stare de urgență declarată ilegal”, a spus Candu.

Prin urmare, deputatul a anunțat că va depune un demers: „Noi, cei din Grupul Pro Moldova, solicităm Guvernului Republicii Moldova, de urgență, să evalueze situația și să vină în Parlament cu propuneri de declarare a Stării de Urgență. Noi depunem un demers, astăzi, la Biroul permanent al Parlamentului privind convocarea unei ședințe”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților