[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șoferul care a provocat un accident rutier la Ghidighici, trimis pe banca acuzaților
17 August

Bărbatul în vârstă de 33 de ani, care a provocat la 9 iunie 2023 un accident rutier în s. Ghidighici, mun. Chișinău, soldat cu decesul a două persoane, a ajuns pe banca acuzaților.

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui acuzat de comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două sau mai multor persoane (art.264 alin.(6) din Codul penal).

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuitul, la 09 iunie 2023, aproximativ la orele 22:20, conducând mijlocul de transport în stare de ebrietate alcoolică, deplasându-se cu depășirea limitei de viteză pe str.Victoriei din s.Ghidichici, mun.Chișinău, nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere, iar drept urmare s-a ciocnit cu un alt mijloc de transport în care se afla șoferul și 3 pasageri.

Doi pasageri, printre care o femeie de 30 de ani și copilul ei de 7 luni au decedat la fața locului, iar al treilea pasager, care s-a dovedit a fi un copil de 4 ani a suferit leziuni, care potrivit raportului de expertiză medico-legală se califică drept vătămări corporale medii.

Învinuitul și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Inapoi la arhiva noutaților