[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șoferul automobilului Audi, care a provocat accident soldat cu moartea a două persoane – trimis în judecată
7 Iulie

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a conducătorului auto, care acum două luni, a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor trei persoane, transmite CURENTUL.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020 când inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.

În rezultatul impactului șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.

Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat, pe tot parcursul urmăririi penale acesta negându-și vina și refuzând să colaboreze cu procurorii.

Ieri, totuși, el și-a recunoscut vinovăția, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților