[ X ]
[ X ]
[ X ]
Societatea civilă propune ca în PMAN să fie sărbătorite doar manifestațiile de nivel național
8 Noiembrie

Societatea civilă propune ca în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) să fie sărbătorite doar manifestațiile de nivel național, iar circulația transportului în aceste zile să fie sistată doar pentru o jumătate sau pentru o zi. Aceasta a fost una dintre propunerile expuse în cadrul dezbaterilor publice privind organizarea și desfășurarea întrunirilor publice în mun. Chișinău, transmite CURENTUL.

În debutul dezbaterilor, Cristina Aparatu, șefa Direcției social-umanitare al Primăriei, a menționat că dezbaterile se fac pentru a discuta despre ulterioarele întruniri și cum se poate de evitat ambuteiajele.

„Totul a început cu faptul că am avut timp de 5 săptămâni consecutiv diverse întruniri și transportul a fost redirecționat pe străzile adiacente. Am avut 3 petiții, dar numeroase apeluri telefonice. Unii cetățeni ne-au oprit în stradă și ne-au întrebat de ce permitem acest lucru. De asemenea, unele persoane din cadrul Cancelariei de Stat și Guvernului ne-au spus că-i deranjează sunetele din PMAN”, a spus Cristina Aparatu.

În cadrul dezbaterilor, participanții vor propune soluții pentru a schimba această situație.

Cristina Parfeni

 

Inapoi la arhiva noutaților