[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii vor să doneze banii primiți din Bugetul de Stat, dar este o problemă. Uite ce solicită!
25 Martie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își exprimă susținerea pentru acțiunile întreprinse de Comisia pentru Situații Excepționale în vederea combaterii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 și este gata să acorde sprijinul necesar în acest sens, informează CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, lidera PSRM, Zinaida Greceanîi a menționat că, în această perioadă de complicată, apare necesitatea urgentă de a fi procurate utilaje suplimentare, medicamente de a stimula persoanele care activează zilnic pentru a combate răspândirea epidemiei, ceea ce atrage după sine resurse financiare neacoperite în prezent în Bugetul Public Național.

„Prin urmare, aportul partidelor politice printre altele poate fi prezentat în donarea alocațiilor de la Bugetul de Stat, obținute ca urmare a rezultatelor din alegerile la care au participat partidele și au finanțare de la Bugetul de Stat. Însă, Legea privind partidele politice prevede o listă exhaustivă a destinațiilor pentru care pot fi utilizate alocațiile de la bugetul de stat, fiind expres prevăzută interdicția utilizării pentru alte destinații, iar în caz de ignorare a prevederilor respective, partidul va fi obligat să restituie mijloacele respective Bugetului de Stat. În acest sens, PSRM vine cu solicitarea către Comisia pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea privind instituirea unei derogări pe perioada stării de urgență de la art. 28 al Legii privind partidele politice. Acest lucru ar permite utilizarea alocațiilor de la Bugetul de Stat pentru alte destinații și anume pentru donarea alocațiilor în Fondul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19, deschis de Ministerul Finanțelor în Trezoreria de Stat”, a precizat socialista.

Totodată, Zinaida Greceanîi s-a adresat tuturor partidelor politice care primesc alocații din Bugetul de Stat să susțină această inițiativă, astfel, contribuind la combaterea acestei pandemii, care s-a bătut asupra omenirii, inclusiv asupra RM. „Sunt sigură că doar eforturile noastre comune și susținerea reciprocă în aceste momente dificile ne va ajuta să depășim această perioadă complicată”, a mai spus Grerceanîi, precizând că au semnat deja adresarea către Comisia pentru Situații Excepționale și speră că le va fi acceptată propunerea.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților