[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii vin cu câteva propuneri pentru a fluidiza traficul rutier din Capitală
24 Ianuarie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a venit cu unele soluții pentru fluidizarea traficului în Chișinău, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputații socialiști Grigore Novac și Oleg Lipschii, precum și consilierul municipal Alexandr Comarov, au menționat problemele existente și ce soluții există în acest sens.

„O problemă din cauza căreia avem colaps în domeniul rutier este organizarea proastă a circulației în oraș și ambuteiajele create la sensurile giratorii. O altă problemă sunt gările auto din oraș. De asemenea: infrastructura veche și slab adaptată la condițiile actuale, transportul municipal degradat, lipsa șoselei de centură din municipiu, lipsa parcărilor publice multietajate în sectoarele orașului, precum și subterane”, a enumerat Grigore Novac.

Soluțiile propuse de socialiști au fost vociferate de deputatul Oleg Lipschii.

„Este necesar de a interveni la sensurile giratorii, prin instalarea semafoarelor; trecerea la benzi destinate exclusiv transportului public; gările să fie construite înafara orașului și să există legătură cu centrul orașului cu transportul public municipal; construcția unor noi artere între sectoarele Capitalei; modernizarea podurilor și viaductelor; modernizarea parcului de autobuze și troleibuze; trebuie să fie alocate terenuri speciale destinate parcărilor publice”, a spus deputatul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților