[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii și democrații au semnat acordul de constituire a coaliției de guvernare
16 Martie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Partidul Democrat din Moldova (PDM) au semnat astăzi un Acord de coaliție și pentru a constitui o majoritate în Parlament, informează CURENTUL.

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi a menționat că, după mai multe discuții, negocieri, au ajuns la o bună înțelegere între PSRM și PDM.

„Este o coaliție absolut necesară. Și colegii noștri, deputații, au semnat acest acord. Este o decizie importantă pentru stabilitatea socială politică și economică a statului. Este o stabilitate necesară. Astăzi, PSRM a semnat cu PDM un acord de creare a unei platforme parlamentare majoritare de orientare social-democrată. Prin acest document punem o temelie solidă a guvernării RM și ne angajăm să asigurăm o bună funcționare a instituțiilor statului. Crearea coaliției social-democratice presupune și anumite remanieri în componența actualului Guvern”, a precizat socialista.

La rândul său, liderul PDM, Pavel Filip a menționat că, în această situație de criză, s-au gândit dacă e cazul să facă lucrul acesta.

„PDM a decis să semneze acest acord, astfel să dăm și o mână de ajutor în acest moment complicat și să participăm la actul guvernării. Nu ne temem de responsabilitate, avem profesioniști, avem oameni experimentați și toată certitudinea că împreună ne vom descurca bine și cetățenii se vor simți în siguranță. Rolul PDM în acest parteneriat este unul foarte clar: asigurarea implementării Acordului de Asociere cu UE, punerea în aplicare a Acordului de Liber Schimb, menținerea unității teritoriale, securitatea energetică, continuarea parteneriatului strategic cu vecinii și asigurarea unei politici externe echilibrate”, a adăugat Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților