[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii: Maia Sandu și întreg Guvernul mai au timp să decidă asupra retragerii acestui proiect de lege
11 Noiembrie

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) s-a întrunit astăzi în ședință pentru a discuta ultimele evenimente. Potrivit deputatului Vasile Bolea, în urma ședinței, PSRM rămâne pe poziția lansată săptămâna trecută, transmite CURENTUL.

„Unica ieșire din criza politică este ca Maia Sandu să-și retragă proiectul de asumare a răspunderii pentru numirea unui Procuror General, în caz contrar – la următoarea ședință a Parlamentului se va dezbate moțiunea de cenzură”, a spus Vasile Bolea.

De asemenea, deputatul s-a referit și la declarațiile de astăzi ale Premierului. „Faptul că dumneaei a venit cu această propunere, unde solicită să se retragă moțiunea și ea se angajează să nu propună lista scurta de candidați la funcția de procuror General, să expedieze Legea Comisiei de la Veneția, vorbește despre un singur fapt: nu a existat nici o urgență în vederea asumării acestei responsabilități.

Comisia de la Veneția nu examinează și avizează Legi care deja au intrat în vigoare, dar proiectele de legi. În cazul în care ne retragem moțiunea de cenzură, proiectul de lege devine Lege, respectiv, chiar dacă va fi transmis Comisiei de la Veneția el nu va fi examinat sau avizat. Maia Sandu cu întreg Guvernul mai au timp să decidă asupra retragerii acestui proiect de lege”, a mai spus Vasile Bolea.

De menționat că, astăzi, la ora 16:00 se va convoca Biroul Permanent al Parlamentului pentru a decide când va fi stabilită ședința Parlamentului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților