[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii fac apel repetat către partidele din Parlament: Haideți să discutăm
7 Decembrie

Socialistul Vlad Batrîncea face apel repetat către fracțiunile parlamentare în vederea inițierii unei discuții informale cu privire la dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate, informează CURENTUL.

„Am propus acest dialog neformal pentru a putea discuta prin prisma juridică, care poate fi calea constituțională pentru petrecerea acestui proces și am propus să discutăm despre foaia de parcurs. În această foaie de parcurs „Cum poate fi dizolvat Parlamentul și când vor fi posibil de organizat aceste alegeri”, noi am declarat că – cel devreme alegerile pot avea loc în luna mai, pot avea loc și în toamna 2021”, declară Batrîncea.

Tot el spune că, în afară de parcursul juridic, se dorește a discuta și despre asigurarea unei stabilități social-economice, bugetare, financiare și sanitare în țară: „Indiferent de scenariile pe care vom merge și îl vom agrea de comun acord, noi trebuie să asigurăm un buget, noi trebuie să asigurăm politica bugetar-fiscală, plăți sociale. Evident că, în situația în care mergem pe scenariul dizolvării Parlamentului, situația va fi una tensionată”.

În același timp, socialistul a declarat: „Noi considerăm că nu există o cale mai bună decât un dialog parlamentar. După ziua de duminică, noi sperăm că, colegii au lansat mai multe mesaje, s-au liniștit și facem apel la dialog. Noi suntem deschiși să discutăm elaborarea acestei foi de parcurs”.

Batrîncea mai spune că astăzi a avut o întâlnire cu colegii din Platforma „Pentru Moldova”. „Ei spun că sunt gata să discutăm foaia de parcurs pentru a dizolva acest Parlament”, a precizat socialistul.

„Facem apel repetat către toți colegii din fracțiunile parlamentare – PAS, Platforma DA, PDM și alții: delegați câte un reprezentant ca să discutăm informal și să identificăm niște soluții. În cazul în care noi nu ne ținem de cuvânt, ieșiți public și spuneți acest lucru”, a conchis Vlad Batrîncea.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților