[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii din CMC: „Primarul defrișează copacii, care sunt sănătoși, pentru proiectul cu parcările”
10 Aprilie

Consilierii municipali ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) sunt nemulțumiți de proiectul privind amenajarea parcărilor, prin care sunt distruse terenurile și spațiile verzi din municipiu, transmite CURENTUL.

Consilierii au decis să înainteze o decizie, prin care toate terenurile verzi să treacă în spații publice pentru a fi protejate.

„Primarul defrișează copacii, care sunt sănătoși, pentru proiectul cu parcările. Avem dovezi că aceste defrișări sunt ilegale. Propunem ca aceste spații să devină publice, pentru a nu admite ilegalitatea defrișării acestora. Am pregătit și materialele necesare sunt stipulate defrișările masive”, menționează socialiștii.

Totodată, consilierii sunt nemulțumiți că pentru proiectul cu parcările s-au solicitat 3 milioane de euro.

„Noi nu avem aprobat bugetul municipal pentru acest an, iar Primarul mai cere încă 3 milioane pentru repararea străzilor. Aceste 3 milioane de euro sunt încă o schemă de corupție. Avem o mapă unde sunt indicate toate greșelile acestui proiect”, a spus Alexandru Odințov.

„Noi nu vom aproba creditul de 3 milioane de euro și credem că 2 milioane 5 sute de mii de euro sunt necesari pentru proiectul de canalizare și apeduct, dar 500 de mii trec companiei drept consultanță. Nu avem dări de seamă pe marginea acestui subiect, n-am văzut nici un raport”, a spus Vitalie Mucan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților