[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii din CMC doresc audieri publice referitor la școlile specializate din capitală
30 Ianuarie

Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cere organizarea audierilor publice cu privire la conflictul de la Școala Sportivă Specializată nr. 7 de Șah din capitală, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, după ședința săptămînală a serviciilor Primăriei, consilierul socialist, Dinari Cojocaru, a declarat că, acum 4 luni, la Școala Sportivă Specializată nr. 7 de Șah din Chișinău, a fost numit un nou director, printr-un concurs ilegal.

„În acest răstimp, acest director și-a permis să elibereze deja din funcție doi profesori și să aplice interdicții la alți doi”, a precizat el.

Totodată, socialiștii susțin că școala aceasta este unica din Moldova, unde se pregătesc elevii pentru Campionatele Internaționale de Șah.

„Cu toate acestea, Direcția Educație nu dorește să intervină nici măcar cu o propunere pentru rezolvarea acestui conflict. Dorim să anunțăm societatea și să organizăm audieri publice pe acest subiect deoarece la moment școlile specializate necesită o atitudine aparte. Noi nu avem unde în altă parte forma specialiști în aceste domenii. Vrem ca societatea să se sensibilizeze și împreună să ne luptăm cu corupția și ilegalitățile care se fac în Primărie”, a conchis Cojocaru.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților