[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii din CMC cer Primăriei să ia măsuri urgente pentru a preveni alte tragedii în spații verzi
16 Mai

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova din Consiliul Municipal Chișinău declară că a luat în considerare demiterea conducerii întreprinderii „Spații verzi” însă, pentru soluționarea sistemică a problemei, cere Primăriei municipiului Chișinău și administrației întreprinderii municipale „Spații verzi” să ia măsuri urgente pentru a preveni repetarea tragediei”. Despre aceasta a scris Alexandr Odințov, președintele fracțiunii PSRM din CMC, pe pagina sa de pe o rețea de socializare, transmite CURENTUL.

Potrivit președintelui fracțiunii PSRM, „este necesară efectuarea unui studiu al spațiilor verzi privind pericolul de incidente și amenințările de prăbușire” în parcurile și scuarurile din capitală, în apropierea instituțiilor medicale și a celor educaționale, de-a lungul trotuarelor și drumurilor.

În toate cazurile în care se vor depista pericole de accidentare sau de prăbușire, vor fi necesare tăieri sanitare până se va ajunge la o stare sigură.

Alexandr Odințov a mai menționat că fracțiunea PSRM din CMC solicită Agenției de Mediu să prezinte public informațiile despre demersurile „Spațiilor verzi” privind tăierile de arbori și răspunsurile Agenției de Mediu; de asemenea, să elaboreze propuneri referitoare la modificarea regulamentului cu privire la spațiile verzi și, în caz de necesitate – a legii cu privire la spațiile verzi.

„Considerăm că situația birocratică ce s-a creat în raport cu imposibilitatea tăierii operative a unui arbore avariat este absurdă și cerem instituțiilor publice și celor municipale, precum și deputaților din Parlamentul Republicii Moldova să modifice de urgență legislația.

„Viața oamenilor are prioritate!!!”, a subliniat președintele fracțiunii PSRM.

Inapoi la arhiva noutaților