[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii cer demisia celor 6 membri ai CEC și să fie inițiată o anchetă de către Procuratura Generală
6 Decembrie

Vlad Bătrîncea, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul unui briefing de presă, cu referire la scrutinul electoral din Bălți, a declarat că ieri a fost încălcată legea și, împreună cu colegii săi, cere demisia acelor membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) „care au participat la acel show de decizii nocturne”, dar și ca Procuratura Generală să inițieze o anchetă și să tragă la răspundere factorii de decizie implicați în procesul de suspendare a alegerilor, informează CURENTUL.

Socialistul a constatat imixtiunea politică în scrutinul de la Bălți.

„Constatăm că, CEC a comis un abuz, și-a depășit atribuțiile legale. Decizia privind anularea scrutinului ține doar de deciziile instanțelor judecătorești. Altfel e o încălcare a legislației.

Ne adresăm Procuraturii Generale să inițieze o anchetă și să tragă la răspundere factorii de decizie – acei care au luat decizii abuzive.

Cerem și inițiem demiterea acelor membri ai CEC, care au participat la acest show. Deciziile nocturne categoric trebuie condamnate și cerem demisia celor 6 membri, care au încercat să substituie și instanțele de judecată, au depășit atribuțiile lor”, a declarat Bătrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a spus că, indiferent de conjunctura politică și de participanții înscriși în cursa electorală, legea trebuie să fie în capul mesei și trebuie respectată.

„Normele democratice sunt mai presus decât interesele de conjunctură. Ieri a fost încălcată legea și vinovații trebuie trași la răspundere”, a subliniat el.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților