[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiştii au participat la evenimentul festiv dedicat persoanelor în etate
29 Septembrie

În ajunul Zilei Internaționale a Oamenilor în Etate, sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au participat la evenimentul festiv dedicat persoanelor de vârsta a treia, organizat de Asociația obștească ”Societatea protecției drepturilor invalizilor și veteranilor – Echitate”, care s-a desfășurat la pretura sectorului Centru din Chișinău.

Liderii PSRM au adresat tuturor persoanelor în etate felicitări cu prilejul sărbătorii, exprimându-le recunoștința pentru dăruirea și efortul depus pe parcursul anilor întru educarea tinerelor generații, edificarea și prosperarea Republicii Moldova.

Totodată, Vlad Batrîncea a amintit despre inițiativele legislative ale socialiștilor care au fost respinse de PAS. Printre acestea – acordarea cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate a unui suport financiar de 1000 de lei; modificarea mecanismului de indexare a pensiei de la o dată pe an la o dată în trei luni; alocarea unui suport financiar anual în mărime de o pensie medie anuală și altele. Vlad Batrîncea a dat asigurări că PSRM va continua să promoveze legi în beneficiul generației vârstnice.

Olga Cebotari a subliniat că pentru tineri, persoanele în etate din țara noastră sunt un exemplu de omenie, înțelepciune și curaj, iar socialiștii mereu vor fi alături și vor veni cu soluții concrete de ameliorare a situației în care ei se află.

Pe finalul evenimentului, pentru cei prezenți a fost organizat un concert festiv cu participarea artiștilor Silvia Grigore, Natalia Barabanșicova ș.a.

Inapoi la arhiva noutaților