[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii au cerut audierea mai multor miniștri în Parlament
8 Noiembrie

Fracțiunea socialiștilor a solicitat, astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, audierea mai multor miniștri din Guvernul Filip, pe mai multe subiecte, informează CURENTUL.

În primul rând, socialiștii au solicitat audierea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și a celui al Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu privire la intenția Ucrainei de a construi un complex de hidrocentrale pe râul Nistru.

Totodată, ei au solicitat audierea miniștrilor Justiției, Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar și al Economiei și Infrastructurii cu privire la condițiile de detenție, acordarea serviciilor medicale și crearea locurilor de muncă.

De asemenea – audierea ministrului Educației cu privire la numărul copiilor care sunt transportați în alte sate, după ce au fost închise instituțiile de învățământ, dar și numărul localităților unde copii nu sunt asigurați cu transport, dar și audierea miniștrilor Educației și Sănătății cu privire la asigurarea accesului copiilor nevaccinați în școli, informarea privind copiii nevaccinați și alternativele educaționale pentru copiii nevaccinați.

De precizat că, primele trei subiecte nu au întrunit numărul necesar de voturi ca miniștrii să fie audiați, iar în ceea ce ține de subiectul privind nevaccinarea copiilor, deputații au decis ca săptămâna viitoare subiectul, inițial, să fie audiat în Comisii, iar după necesitate – în plenul Parlamentului.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților