[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii: Actuala guvernare a eșuat total în gestionarea crizei pandemice
20 Octombrie

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a declarat că guvernarea actuală a eșuat total în gestionarea crizei pandemice, informează CURENTUL.

Deputatul Alla Darovannaia, în cadrul unei conferințe de presă, a amintit că, cei care sunt acum la guvernare, un an în urmă veneau cu învinuiri constante către Guvernul de atunci, votat de socialiști. „Veneau cu amendamente foarte costisitoare, deși nu erau bani la buget, făceau declarații și interpelări…”, a amintit ea.

Potrivit spuselor sale, când a venit la putere noua guvernare, numărul cazurilor noi de COVID-19 zilnic erau de până la 200, iar acum cifra trece de 1700.

„E înfricoșător pentru toți. Ieri au fost peste 1700 de cazuri. A crescut numărul celor spitalizați cu forme grave și foarte grave. Peste 90% din locurile de terapie intensivă sunt ocupate și probabil aici s-a trișat un pic, or noi știm că se stă în rând zile întregi la centrul de triere. Am solicitat 1000 de paturi suplimentare, iar Ministerul Sănătății ne-a spus că nu are personal medical care să se ocupe de acestea. Iar acum Ministerul a înregistrat un proiect ce prevede anularea acordării celor 16 000 lei, în caz de îmbolnăvire, și 100 000 lei, în caz de deces, pentru cadrele medicale. Voi vedeți vreo logică în aceste acțiuni? Noi nu!”, a menționat socialista.

Ea a remarcat că a crescut și numărul deceselor cauzate de COVID, „doar în ultima săptămână s-a majorat cu 27%.”

„Clar că sistemul de sănătate nu a fost pregătit pentru această pandemie, totuși, noi, fiind la guvernare, am reușit să organizăm mai multe acțiuni, inclusiv pregătirile pentru începutul vaccinării. În perioada Guvernului numit de socialiști erau zile când se vaccinau și câte 20 000 de persoane, iar acum e vorba de 1-2000 persoane. S-a ratat procesul de vaccinare”, a menționat Darovannaia.

Parlamentarul a vorbit și despre testarea profesorilor și studenților din bani proprii, dar și despre solicitarea redusă în privința vaccinurilor.

„De asemenea, știm că virusul atacă noaptea sau când se consumă alcool – și alte declarații de acest gen au dus la confuzie, și oamenii nu știu exact ce trebuie să facă pentru ca să limiteze răspândirea virusului. Guvernarea trebuia informeze masiv despre măsurile necesare pentru stoparea răspândirii virusului, acum însă vedem unde vom ajunge în timpul apropiat…”, a mai spus ea.

La rândul său, deputatul Vladimir Odnostalco a îndemnat guvernarea să se oprească din ceea ce face și să acționeze în susținerea cetățenilor și pentru stoparea răspândirii virusului.

„Învățați din greșelile noastre și acționați”, a îndemnat deputatul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților