[ X ]
[ X ]
[ X ]
SMURD a intervenit pentru a transporta o femeie din Bălți la Chișinău
26 Mai

O femeie, în vârstă de 63 de ani, originară din municipiul Bălți, a avut nevoie de asistența Serviciului Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare din nordul țării pentru a fi transportată în siguranță la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, transmite CURENTUL.

Operațiunea a avut loc în după amiaza zilei de 25 mai. Potrivit medicilor pacienta suferea de o complicație la nivelul rinichilor în urma diabetului, iar pentru a fi evitate alte riscuri aceasta necesita îngrijiri suplimentare.

Un echipaj terestru SMURD din cadrul Detașamentului regional căutare salvare nr.1 a preluat pacientă și a transportat-o în siguranță prin intermediul ambulanței de terapie intensivă de tip C1 la Chișinău.

Pe parcursul drumului femeia a beneficiat de îngrijirile necesare, fără de a se acutiza stare de sănătate. În capitală aceasta a fost preluată de medicii Institutului de Medicină Urgentă pentru ulterioare îngrijiri.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de la începutul anului 2020 în Republica Moldova au avut loc 11 intervenții SMURD pentru transportarea pacienților, dintre care 4 terestre și șapte aero-medicale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților