[ X ]
[ X ]
[ X ]
Slusari se va adresa la CCRM ca să fie verificat modul de gestionare a patrimoniului public peste hotare de către Agenția Proprietății Publice
13 Martie

Deputatul fracțiunii „ACUM, Platforma DA”, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, anunță că va depune un demers la Curtea de Conturi cu privire la verificarea gestionării patrimoniului de stat de către Agenția Proprietății Publice. Totodată, politicianul susține că, pe unele cazuri va sesiza și Procuratura, informează CURENTUL.

„O lună în urmă, eu cu un avocat din Ucraina, am prezentat niște informații despre situația unor obiecte a Republicii Moldova pe litoralul Mării Negre din Ucraina. Noi am continuat controlul asupra situației, am înaintat un demers foarte important către Agenția Proprietății Publice și am solicitat o informație exhaustivă despre toate obiectele care se află pe teritoriul Ucrainei. Am primit și răspuns alaltăieri, nu este o informație exhaustivă. Sunt 16 obiecte care sunt în gestiunea Agenției, plus 8 obiecte care au fost în proprietatea sindicatelor. Sunt obiecte, care, în mod normal, ar trebui să aducă anual zeci de milioane, dacă nu sute, în bugetul Republicii Moldova. Dar dacă nu este posibil de gestionat, în mod normal obiectele ar trebui să fie privatizate”, a comunicat Slusari.

Totodată, el declară că a făcut o analiză succintă a situației, precizând: „și vreau să vă spun că este un dezastru. Este o cronologie a distrugerii și pierderii patrimoniului Republicii Moldova în Ucraina”.

„Cu concluzii detaliate voi veni într-un demers către Curtea de Conturi, cu o solicitare ca să fie verificat modul de gestionare a patrimoniului public peste hotare de către Agenția Proprietății Publice, dar pe unele cazuri voi sesiza și Procuratura”, a anunțat Slusari.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților