[ X ]
[ X ]
[ X ]
Slusari: Guvernul interimar să analizeze situația, iar Maia Sandu să convoace CSS pe subiectul Căii Ferate
19 Aprilie

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a solicitat Guvernului interimar să analizeze situația de la Calea Ferată și a s-a adresat Președintelui țării, Maia Sandu, de a convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pe acest subiect, transmite CURENTUL.

Alexandru Slusari a menționat că angajații întreprinderii nu și-au primit salariile din noiembrie, iar datoria CFM se ridică la 837 mln. lei, dintre care 164 mln. sunt datorii salariale. „Riscăm să avem într-o zi o grevă care va paraliza Calea Ferată”, spune Slusari.

De asemenea, el s-a referit și la concursul pentru ocuparea funcției de director al CFM. „16 aprilie a fost data limită de depunere a dosarelor. Situația e haotică, sunt permanent certuri între consiliul de administrație și conducere. Concursul este unul butaforic. Din informațiile de care dispun, va fi desemnat domnul Condurachi la conducere”, spune Slusari.

Totodată, Slusari a spus că subiectul demult trebuia discutat în cadrul CSS, dar de două ori a fost amânat.

„Apelul nostru către Ciocoi este să facă analiza situației, iar Președintele Sandu să convoace în această săptămână CSS pentru a discuta subiectul”, a mai spus Slusari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților