[ X ]
[ X ]
[ X ]
Slusari despre eliberarea autorizației pentru uzina metalurgică din Râbnița: „Foarte stranie decizie”
4 Ianuarie
Ex deputatul  platformei DA, Alexandru Slusari, afirmă că societatea așteaptă explicații de la ministra mediului în legătură cu eliberarea autorizației pentru uzina metalurgică din Râbnița.
„Foarte rău că noi aflăm despre acest lucru din presa. Doi ani Comisia Situații Excepționale tot prelungea aceasta autorizație. Și atunci au fost întrebări. Dar era clar că este decizia pur politică, însă absolut legală.
Iar în privința deciziei Agenției de mediu din 29 decembrie sunt multe întrebări.
Autorizație, în conformitate cu legislația mediului nu poate fi emisă prin derogări și se eliberează după un control. Noi cunoaștem că un fel de control la uzina din Răbnița a fost în 2022 și el a fost criticat de mulți experți pentru superficialitate. Dar oricum, chiar și după acest exercițiu, Agenția de mediu a anunțat că nu poate elibera autorizație uzinei metalurgice. Despre alte controale nu am auzit. Apare întrebare cum a fost posibilă eliberarea acestui act permisiv ? Ce s-a schimbat din 2022 ?
Autorizație a fost eliberată pentru 10 luni. Foarte stranie decizie. Dacă uzina a fost controlată, lucru despre care, repet, noi nu am auzit, atunci de ce documentul este eliberat doar pentru 10 luni ? Dar dacă controlul nu a fost, atunci în genere nu este clar care este baza juridică acestei autorizației. Fie pe 10 luni, fie pe 10 zile.
Dacă în timpul apropiat cetățenii nu vor primi răspunsuri la aceste întrebări, ei sunt în drept să suspecte că autoritățile abilitate au favorizat ilegal o întreprindere separatistă și că toate zvonurile despre culioacele, care ajung din Râbnița și Tiraspol la unele ministere, sunt adevărate” , a argumentat Slusari.
Inapoi la arhiva noutaților