[ X ]
[ X ]
[ X ]
Slusari anunță despre un nou proiect de lege: Am comasat ideea de a sprijini producătorii autohtoni și ideea de a susține businessul mic și mijlociu
17 Februarie

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari a anunțat că înregistrează, astăzi, un proiect de lege, din numele fracțiunii „Blocul ACUM Platforma DA”, privind sprijinul producătorilor autohtoni și businessului mic și mijlociu, informează CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Alexandru Slusari a anunțat că, Platforma DA propune modificări la legea privind achizițiile publice în vederea acordării unor facilități, și anume: unu – în cadrul achizițiilor publice prioritate se va oferi produselor agro/alimentare autohtone (marja de preț 10%) și doi – cu aceeași marjă de preț prioritate se va oferi întreprinderilor din businessul mic și mijlociu.

„Noi am studiat experiența mai multor țări în curs de dezvoltare și țările mai avansate, și asemenea practică există, care oferă preferință de preț pentru produsele autohtone. În cazul de față noi am evidențiat produsele agroalimentare. Ceea ce ține de a doua parte a proiectului, noi avem legea cu privire la businessul mic și mijlociu, ce prevede că întreprinderile trebuie să aibă niște facilități, dar nu se respectă. De aceea, venim cu această inițiativă. În cadrul acestei legi, noi am comasat ideea de a sprijini producătorii autohtoni și ideea de a susține businessul mic și mijlociu. Imediat după această conferință de presă, voi merge și voi înregistra acest proiect de lege. Sper foarte mult că vom avea susținerea tuturor colegilor din Parlamentul RM”, a precizat Slusari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților