[ X ]
[ X ]
[ X ]
Situația pe drumurile naționale: Circa 2 mii tone de material antiderapant a fost împrăștiat pe trasee
20 Noiembrie

Pe tot parcursul nopții s-a muncit continuu la curățarea drumurilor, astfel au fost antrenate 251 de utilaje speciale, distribuite 1 735 tone de material antiderapant și implicați 254 de muncitori, transmite CURENTUL.

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, la moment, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, unele trasee sunt înzăpezite și este ghețuș, printre care – Chişinău-Orhei-Soroca-Otaci, Brest-Chişinău-Odesa, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Dubăsari, Chişinău-Bender, Hînceşti-Leova-Cahul, Otaci-Edineţ, Bălţi-Făleşti-Sculeni, Rezina-Orhei și Bălţi-Sărăteni.

„Am promis că voi ieși și în această iarnă, exact ca iarna trecută, să văd cum decurg lucrările de curățire a drumurilor. Constat că se muncește pe tot teritoriul țării. La ora 18:00 au fost antrenate 143 de echipaje în toată țara, aproximativ 2000 de tone de material antiderapant împrăștiat. Traseele Chișinău-Leușeni și Chișinău-Bălți, în limitele raionului Strășeni au fost cele mai afectate, dar am reușit să deszăpezim. La moment se circulă în condiții de iarnă pe tot teritoriul republicii. Încă o dată vin cu apel către șoferi să nu pornească neechipați la drum! Își pun și viața lor, dar și a altor participanți la trafic în pericol! Cu toții suntem așteptați acasă!”, a menționat ministrul în urma inspectării din această noapte a arterelor naționale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților