[ X ]
[ X ]
[ X ]
Situația de securitate din regiune, discutată la întrevederea vicepreședintelui Parlamentului Mihail Popșoi cu diplomați ucraineni
29 Septembrie

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, responsabil de procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Paun Rohovei, și ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situația de securitate din regiune, perspectivele de avansare în procesul de reglementare transnistreană, precum și colaborarea și sprijinul reciproc în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, Președintele Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, a menționat că abordarea Republicii Moldova rămâne aceeași – „suntem dedicați promovării unei soluții pașnice pentru reglementarea conflictului din regiunea transnistreană”.

În același timp, vicepreședintele Parlamentului a reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în limitele hotarelor recunoscute la nivel internațional.

„Moldova rămâne angajată plenar în susținerea refugiaților din Ucraina și le oferă protecție temporară conform modelului Uniunii Europene. Acest model asigură oportunități de angajare, acces la servicii de sănătate și asistență socială, precum și integrarea copiilor ucraineni în sistemul educațional”, a menționat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

La rândul său, ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, responsabil de procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Paun Rohovei, a mulțumit Republicii Moldova pentru sprijinul constant acordat Ucrainei și ajutorul oferit refugiaților ucraineni.

Menționăm că, în perioada anilor 2020 – 2022, Paun Rohovei a fost însărcinat cu afaceri al Ucrainei în România.

Inapoi la arhiva noutaților