[ X ]
[ X ]
[ X ]
Site-ul Parlamentului va asigura o transparență mai mare a activității deputaților
20 Noiembrie

Pe site-ul Parlamentului vor fi publicate informații despre amendamentele înregistrate de deputați, declarațiile parlamentarilor în ședințele plenare, luările de cuvânt, întrebările, interpelările și răspunsurile primite de la autorități, transmite CURENTUL.

Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, un proiect de completare a Regulamentului Parlamentului.

”În scopul asigurării maxime a transparenței activității deputaților în Parlament, astfel încât să fie garantat accesul publicului larg la informații, se impune publicarea amendamentelor depuse de deputați, luărilor de cuvânt și declarațiilor deputaților pe site-ul Parlamentului. Parlamentul trebuie să tindă spre transparentizarea tuturor proceselor sale și spre crearea unei legături mai bune cu cetățenii pe care îi reprezintă. Prin acest proiect, de fapt, ne aliniem unui nivel de transparență parlamentară pe larg acceptat și asigurat la nivel internațional”, menționează autorii în nota informativă a proiectului.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Galina Sajin și Lilian Carp.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților