[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sistemul național de proprietate intelectuală, promovat în cadrul Festivalului „TESLA FEST 2017” din Serbia
16 Octombrie

Reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat, în perioada 12-15 octombrie, la Festivalul Internațional pentru Inovare, Cunoștințe și Creativitate „TESLA FEST 2017”, din orașul Novi Sad, Serbia, transmite CURENTUL.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Inventatorilor din Vojvodina, sub patronatul Guvernului Republicii Serbia, administrației Unității Autonome Vojvodina și primăriei orașului Novi Sad, precum și cu suportul Oficiului de Proprietate Intelectuală din Serbia.

În cadrul expoziției „TESLA FEST 2017” au fost expuse peste 100 de exponate. Delegațiile statelor participante au fost reprezentate de universități, asociații de inventatori și inventatori independenți, precum și specialiști în domeniul proprietății intelectuale.

AGEPI a participat la eveniment cu un stand expozițional, unde au fost prezentate materiale informative cu referire la sistemul național de proprietate intelectuală și au fost oferite informații privind validarea brevetelor europene pe teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, specialiștii AGEPI au lansat invitația de participare la Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT”, ediția a XV-a, care va avea loc în perioada 15-18 noiembrie 2017, la Chișinău.

La standul AGEPI au fost expuse, de asemenea, două invenții ale inventatorilor moldoveni care s-au înregistrat la Festival. Ambele au fost apreciate de juriu cu medalii de aur.

Programul Festivalului a cuprins și Conferinţa Internațională pentru Știinţă şi Proprietate Intelectuală, în cadrul căreia au fost prezentate mai multe rapoarte cu privire la importanța invențiilor în dezvoltarea economică a unei țări. În cadrul Conferinței, Șeful Direcției Brevete AGEPI, Iustin Viorel, a prezentat o comunicare cu titlul “Invenția – motor al transferului tehnologic”.

În cadrul festivității de premiere a inventatorilor și participanților la Festivalul „Tesla Fest 2017”, AGEPI a primit diploma de participare și o mențiune pentru contribuția adusă la promovarea domeniului proprietății intelectuale. De asemenea, delegația Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a acordat 3 medalii pentru lucrările prezentate la Festivalul Internațional pentru Inovare, Cunoștințe și Creativitate „TESLA FEST 2017”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților