[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
SIS solicită blocarea unui site pentru promovarea știrilor false despre COVID-19
8 Mai

Serviciul de Informații și Securitate solicită blocarea site-lui moldnovosti.wordpress.com pentru promovarea știrilor false cu privire la evoluția COVID-19, transmite CURENTUL.

Procesul de sistare a acestuia urmează a fi realizat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației în temeiul Ordinului directorului SIS Cu privire la blocarea surselor cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire, semnat astăzi, 7 mai curent.

Acţiunea are loc în conformitate cu Dispoziția nr.3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, furnizorii de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, la decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației, bazată pe lista de surse făcută publică de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, au obligaţia de a le bloca imediat.

Menţionăm că, în cadrul monitorizării spaţiului informaţional pe dimensiunea promovării știrilor false, SIS a stabilit că persoanele care se află în spatele acestor site-uri au devenit mai active, folosind drept subiect evoluția COVID-19.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților
 1. Cum un „nu mai pot” i-a transformat viața! Soțul unei antrenoare de fitness: Soția mea, o bombă cu energie, acum 2 ani, simțea că pierde contactul cu…
  Showbiz |
 2. (FOTO) La ce etapă se află lucrările de îmbunătățirea a drumului care unește satele Peresecina, Miclești, Ișnovăț și Hîrtopul Mare
  Social |
 3. (INTERVIU) Nicoleta Caun, stewardesă: „Perioada de carantină a fost una foarte grea, deşi şi după e foarte grea pentru că ne-având zboruri nu-s bani ...”
  Divers |
 4. ONU Moldova și Guvernul R. Moldova au elaborat un plan actualizat de răspuns și redresare socioeconomică COVID-19
  Social |
 5. Raport: Contribuția ZEL-urilor la dezvoltarea economiei naționale înregistrează o dinamică ascendentă
  Business |
 1. ONU Moldova și Guvernul R. Moldova au elaborat un plan actualizat de răspuns și redresare socioeconomică COVID-19
  Social |
 2. Raport: Contribuția ZEL-urilor la dezvoltarea economiei naționale înregistrează o dinamică ascendentă
  Business |
 3. Cum un „nu mai pot” i-a transformat viața! Soțul unei antrenoare de fitness: Soția mea, o bombă cu energie, acum 2 ani, simțea că pierde contactul cu…
  Showbiz |
 4. (INTERVIU) Nicoleta Caun, stewardesă: „Perioada de carantină a fost una foarte grea, deşi şi după e foarte grea pentru că ne-având zboruri nu-s bani ...”
  Divers |
 5. (FOTO) La ce etapă se află lucrările de îmbunătățirea a drumului care unește satele Peresecina, Miclești, Ișnovăț și Hîrtopul Mare
  Social |