[ X ]
[ X ]
[ X ]
Simon Springett este noul Coordonator Rezident al ONU în R. Moldova
2 Octombrie

Din data de 1 octombrie curent, Simon Springett este noul Coordonator Rezident (CR), desemnat, al Organizației Națiunilor Unite (ONU) din Moldova, transmite CURENTUL.

Simon Springett deține o experiență internațională de 25 de ani în activitate umanitară și dezvoltare. Oficialul va conduce Oficiul Coordonatorului Rezident al cărui scop este de a coordona eforturile Echipei de Țară a Națiunilor Unite ce activează în Moldova pentru a asigura oferirea unei asistențe eficiente și efective pentru accelerarea dezvoltării țării în corespundere cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Anterior preluării responsabilităților în cadrul Națiunilor Unite din Moldova, Springett a activat în calitate de Director Operațiuni și Director Adjunct pentru Operațiuni de Răspuns în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Internațională/ Palladium al Marii Britaniei. Springett, de asemenea, a servit, timp de cinci ani, în calitate de Coordonator Rezident al Națiunilor Unite, Reprezentant Rezident al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Reprezentant al Fondului ONU pentru Populație, concomitent, în Republica Mauritania și Republica Seychelles. De-a lungul carierei sale, el a deținut poziții cheie de conducere în cadrul confederației internaționale de caritate, Oxfam.

Oficiul Coordonatorului Rezident al ONU este responsabil pentru implementarea pachetului de reforme ONU la nivel global, care a fost făcut public de Secretarul General ONU în anul 2018. Reforma complexă sublinia necesitatea unui sistem de dezvoltare ONU care este mai integrat și focusat pe livrarea rezultatelor la nivel local, având responsabilitatea atât internă cât și externă de a contribui la necesitățile naționale, cu capacități, abilități și resurse aliniate la Agenda 2030.

Coordonatorul Rezident ONU, într-o țară, este reprezentatul oficial al Secretarului General și urmărește să unească agențiile ONU rezidente și nerezidente, fondurile și programele cu scopul de a îmbunătăți eficiența și eficacitatea activităților la nivel de țară, dedicate atingerii rezultatelor, inclusiv prin intermediul Cadrului de Asistență ONU pentru Dezvoltare, redefinit.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților