[ X ]
Silvia Radu: „Donarea de sânge trebuie încurajată. Fiecare din noi poate contribui la salvarea unei vieți”
11 Octombrie

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova împreună cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui și Ministerul Apărării al Republicii Moldova, a dat start astăzi campaniei de donare de sânge voluntară, cu genericul „O cale spre viață” în rândurile angajaților și reprezentanților forțelor de apărare din subordinea Ministerului Apărării, transmite CURENTUL.

Evenimentul are drept scop motivarea populației să se alăture și să doneze sânge, contribuind astfel la «dăruirea de viaţă» printr-un act de înalt spirit civic.

„Donarea de sânge trebuie încurajată. Este un gest de responsabilitate. Îi îndemn pe toți cei care pot dona, care au stare medicală bună, să facă acest lucru. Fiecare dintre noi poate contribui la salvarea unei vieți”, a declarat, ministru Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu.

„Prin astfel de gesturi ne dorim să sensibilizăm opinia publică, să încurajăm oamenii să doneze sânge, pentru că doar împreună putem reuşi să ajutăm pe cei aflaţi în dificultate”, a spus ministru Apărării, Eugen Sturza.

Campania este o măsură a realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național de securitate transfuzională, autoasigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021”.

Concomitent, campania se va desfășura în mai multe localități ale țării, puncte de colectare fiind amplasate la Tabăra Militară 142, Batalionul de gardă, str. Petrarilor 3, (11 octombrie, orele 09.00-15.00) și Brigada nr.2, Infanterie motorizată, str. Vasile Lupu 37, (11 octombrie, orele 09.00-15.00), Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, str. Holtei 23, (12 octombrie, orele 09.00-15.00).

În municipiul Bălți, punctul de colectare a sângelui va fi Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, str. Decebal 113, (orele 09.00-15.00) și în municipiul Cahul, la fel Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, str. Alexei Mateevici 103/2, (orele 09.00-15.00).

Amintim că, cheia pentru o transfuzie inofensivă sunt donatorii voluntari şi neremuneraţi, iar promovarea continuă a donării voluntare a sângelui este apreciată în politica de sănătate mondială drept condiţia de bază pentru o securitate transfuzională inofensivă. În Republica Moldova numărul donărilor voluntare de sânge se majorează treptat în ultimii ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților