[ X ]
[ X ]
[ X ]
Silvia Radu: Cancerul de sân se tratează si se poate vindeca, dar important e să îl descoperim la timp
17 Octombrie

Mamografiile mobile și-au început, astăzi, activitatea în localitățile din țară, pentru a efectua screening mamar gratuit tuturor femeilor care doresc să își verifice starea de sănătate, transmite CURENTUL.

Prima echipă mobilă a ajuns la fabrica „Franzeluța” din Chișinău, unde angajatele din instituție au avut posibilitatea să se testeze gratuit, totodată medicii venind cu recomandări pentru prevenirea cancerului mamar.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu a vizitat radiografia digitală mobilă pentru a se convinge că tot echipamentul este funcționabil și pentru a îndemna femeile să facă uz de această posibilitate de a efectua screening-ul mamar chiar la locul de muncă.

„Știu că femeile care lucrează foarte mult nu au timp să ajungă la doctor pentru un control, așa că ducem doctorii la ele. Este important ca periodic femeile să își facă un control de acest gen, pentru că odată descoperită boala la timp, ea poate fi tratată. Cancerul de sân se tratează și se poate vindeca, dar important e să îl descoperim cât mai repede”, a subliniat Silvia Radu.

Alte două echipe de mamografie mobile au ajuns astăzi la Strășeni și Peresecina.

Orarul consultațiilor îl vedeți aici.

Menționăm că, la 11 octombrie curent, la inițiativa Prim-ministrului Pavel Filip, a fost lansată a doua etapă a campaniei „Un doctor pentru tine” prin efectuarea screening-ului mamar gratuit tuturor femeilor, pentru prevenirea cancerului mamar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților