[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Silovîe Mașinî” va repara turbinele de la „Termoelectrica”. Contractul a fost semnat
11 Aprilie

Vineri, 8 aprilie curent, a fost semnat contractul cu consorțiul internațional condus de compania moldovenească „Horus Energy”, din care face parte și compania rusă „Silovîe Mașinî”, pentru modernizarea și reparația capitală a turbinelor Nr. 1,2 și 3 ale întreprinderii „Termoelectrica”. Despre aceasta anunță consorțiul printr-un comunicat de presă, informează CURENTUL.

Potrivit comunicatului de presă emis de „Horus Energy”, lucrările vor demara zilele următoare pentru a fi realizate în termenii stabiliți prin contract, cu asigurarea unei abordări profesioniste și responsabile în ceea ce ține de modernizarea blocurilor de cogenerare a energiei de la Termoelectrica.

În același timp, directorul general al „Horus” SRL, Valentin Balan, a menționat că nu va oferi pentru moment informații despre semnarea contractului, dar spune că va reveni în scurt timp cu declarații și precizări pe acest subiect.

Anterior, Președintele Maia Sandu  s-a expus pe acest subiect, declarând că personal a studiat situația legată de licitația privind repararea turbinelor de la “Termoelectrica” SA. Șeful statului afirma că nu există o altă companie care ar fi dispusă să repare aceste instalații, care, la rândul lor, au fost construite în anii 70 de compania „Silovîe Mașinî”. Oficialul a mai spus că licitația a fost bună, strict monitorizată de experții Băncii Mondiale.

”Horus Energy”, care alături de „Silovîe Mașinî”, a câștigat licitația, reprezintă mediul de afaceri autohton, activează pe piața energetică din 1993, având o experiență bogată și o contribuție esențială la dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova. Compania are parteneri și proiecte în diverse țări ale lumii.

 

Inapoi la arhiva noutaților