[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sigur nu știai asta! În Moldova se produc castraveți murați uscați! Cum se fac și cine-i mănâncă
30 Noiembrie

O companie de la nordul Republicii Moldova produce de mai mulți ani castraveți murați uscați. Aceștia sunt la mare căutare în special în afara țării.

Solicitați de reporterul CURENTUL, reprezentanții Lefrucom din Soroca spun că anual produc circa 10 tone de castraveți murați uscați.

„Castraveții murați uscați sunt alimente obținute prin intermediul deshidratării, ce ne permite să prelungim și să conservăm calitățile nutritive pe un termen mai lung”, au specificat ei.

Ei spun că, aceștia sunt utilizați la prepararea diverselor tipuri de bucate, dar și la pregătirea infuziilor în scopuri curative. Pentru a obține un kilogram de castraveți murați uscați e nevoie de o cantitate de 18-25 kg de materie primă.

„Procesul de producere al acestora include mai multe etape. În prima fază, castraveții murați sunt aduși la fabrică în forma cunoscută de toți. Ulterior, produsele sunt verificate de către muncitori și pregătite pentru a fi procesate. La următoarea etapă are loc mărunțirea castraveților, în dependență de solicitarea clienților. După ce sunt tăiați, castraveții sunt supuși unei prelucrări termice, prin care se elimină surplusul de umiditate, ajungând la un produs final ce conține o concentrație de umiditate de maxim 7-9%. La final, castraveții murați uscați sunt ambalați și depozitați”, au adăugat reprezentanții.

Castraveții murați uscați sunt exportați în mare parte în spațiul CSI, dar pot fi achiziționați și în rețelele de magazine din țară. Prețul unui kilogram este de 200 lei.

Lefrucom SRL activează deja de 13 ani.

Doina Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților