[ X ]
Și-a realizat visul! Care a fost calea spre o carieră de succes a consilierului ministrului Agriculturii, Sergiu Gherciu
6 Iunie

Consilierul ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, încă din școală visa să activeze în domeniul public. A mers după liceu la Facultatea de Drept și după absolvire a depus CV-ul la mai multe instituții de stat. A lucrat Ministerul Afacerilor Interne în diferite funcții, apoi la Cancelaria de Stat și, ulterior, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în calitate de consilier al ministrului.

„De pe băncile școlii aveam o dorință nebună să-mi desfășor activitatea profesională în sectorul public. Tocmai de atunci eram bine determinat să merg pas cu pas pentru a-mi realiza scopul, chiar dacă în spatele acestei realizări stătea o muncă impunătoare.

După absolvirea studiilor medii am decis să merg la USM, mai exact, la Facultatea de Drept, pentru a înțelege mai bine sectorul public. Au urmat două masterate: unul la aceiași specialitate, iar celălalt în pedagogie. După absolvire, mi-am încercat norocul și am depus CV-ul la câteva instituții de stat. Urmase o perioadă de așteptare de 3 luni. Eram nerăbdător și mereu gata să cedez și să-mi caut un job la privat, dar am fost chemat la interviu, la Ministerul Afacerilor Interne. Exact în acel moment am realizat că răbdarea și timpul le aranjează pe toate la locul lor.

La Ministerul de Interne a urmat o activitate de 2 ani și jumate în diferite funcții. În această instituție am întâlnit oameni curajoși și devotații patriei, însă, cu toate acestea, am decis că trebuie să fac o schimbare, spre domenii mult mai largi.

Am aplicat la Cancelaria de Stat, unde am fost selectat, unde am obținut funcția de Consultant principal, fiind responsabil de domeniul monitorizării controalelor de stat. Cancelaria de Stat a fost locul care m-a cizelat ca profesionist. Datorită colegilor cu experiență, am învățat și realizat multe lucruri frumoase.

Însă, după doi ani de activitate la Cancelaria de Stat a survenit propunerea de a face parte din echipa de consilieri al ministrului agriculturii, și am acceptat fără să mă gândesc că domeniul e mai puțin cunoscut pentru mine. Momentan, îmi desfășor activitatea în aceiași instituție, iar paralel profesez în calitate de lector universitar la Facultatea de Drept.

Dacă aș face o retrospectivă a activităților în domeniul public, aș spune că nimic nu ni se oferă ușor, totul depinde de determinare, muncă asiduă pe care o faci și, desigur, de profesionalism”, a povestit Sergiu Gherciu.

Consilierul spune că cheia succesului constă în muncă și devotament: „Nu știu dacă aș putea califica corect cheia succesului meu, dar știu cu siguranță că muncă pe care am depus-o și devotamentul față de ceea ce fac a fost una din cheile succesului. Un alt aspect sunt călătoriile. Ele mă inspiră și mă motivează să cuceresc noi orizonturi pe plan profesional. Nu în ultimul rând, persoanele care sunt în preajma mea reprezintă o piesă din puzzle-ul succesului meu”.

Iată ce și-a propus consilierul să facă pe parcursul anului:

„Pe plan profesional, acțiunile planificate pentru anul 2017, vor fi mai multe. Planific să mă implic în acțiuni de binefacere pentru copiii neajutorați. Totodată, planific să fac un schimb de experiență peste hotare și nu în ultimul rând să pășesc pe aeroporturilor țărilor în care nu am mai ajuns”, a spus consilierul.

img_3992

_MG_8959

_MG_8935

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților