[ X ]
[ X ]
[ X ]
Și-a omorât amicul de pahar și acum va sta 9 ani în închisoare
20 Decembrie

Procuratura Generală comunică satisfacerea demersului de condamnarea de către instanța de judecată a unui cetățean care și-o omorât amicul de pahar, în Caracușenii Vechi-Briceni, la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 9 ani, transmite CURENTUL.

Fapta a fost comisă în data de 11 iulie curent. În acea zi, inculpatul a trecut pe la colegul său de muncă, pentru ca să plece împreună la locul de muncă, așa cum ambii erau zilieri la munci agricole. Colegul, însă, s-a arătat indispus să meargă la muncă în acea zi și i-a propus să consume băuturi alcoolice.

Însă, după ce a survenit o stare de ebrietate avansată la ambii, aceștia au devenit agresivi și au început să lupte între ei, după ce victima i-a comunicat că a satisfăcut serviciul militar în calitate de cercetaș („razvedcic” din rusă – n.r.), deși colegul are aceeași formare. Discuția a degenerat și a dus la dezbateri agresive, care s-au transformat în luptă fizică. În rezultatul loviturilor inculpatului cu mâinile și picioarele, victima s-a ales cu șoc traumatic și hemoragic, cauzate inclusiv de fractura sternului și coastelor, dar și fractura ficatului, victima a decedat la fața locului.

Așa cum făptașul și-a recunoscut vina și a cerut examinarea cauzei sale în procedură simplificată, termenul de pedeapsă de 9 ani este o pedeapsă redusă, potrivit legii. Inculpatul este originar din raionul Drochia și are vârsta de 56 de ani, iar în satul în care a comis crima muncea de trei luni, la fel ca și victima.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților