[ X ]
[ X ]
[ X ]
Și-a început cariera la 10 ani! Acum conduce o Federație Sportivă și face politică! Femeia despre care sigur ai auzit!
20 Martie

Președinta Federației de Tenis din R. Moldova, șefa filialei Chișinău al Partidului Șor, Marina Tauber de la 10 ani a început să practice tenisul de câmp, iar la 19 ani a decis să devină antrenor, iar începând cu anul trecut se implică activ în politică. Despre aceasta, ea a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL – „Carieră de succes”.

Marina Tauber spune că în domeniul sportului a urmat o cale lungă până a ajunge Președinta Federației de Tenis.

„Drumul parcurs până aici, dacă e să vorbim despre funcțiile deținute în domeniul sportului, a fost foarte lung și a început încă în copilăria mea, la vârsta de 10 ani, atunci când am început să practic tenisul, care a devenit stilul meu de viață. Am început să practic tenisul sub instructajul antrenorilor profesioniști, apoi au urmat antrenamente la academia de tenis „Nick Bollettieri” (Germania), am participat la o mulțime de competiții și chiar, m-am ales cu diverse trofee! La vârsta de 16 ani am pierdut una din cele mai dragi persoane ale mele – tatăl meu, care a fost pentru mine un ghid și o sursă inepuizabilă de inspirație în genul acesta de sport, precum și, dacă e să fiu sinceră, finanțator principal al careriei mele de tenismenă profesionistă. După această tragedie care s-a întâmplat în familia noastră am fost nevoită să las sportul îndrăgit pentru o perioadă, însă la vârsta de 19 ani am decis să mă fac antrenor, am obținut abilități în domeniul managementului tenisului în cadrul complexului sportiv „Zimbru”, mi-am petrecut numeroase zile pe băncile USEFS și peste câțiva ani și a Academiei de Administrare Publică. A fost un drum lung și complex până am ocupat funcția de vicepreședinte al Federației de Tenis din RM. Apoi, pe 23 iunie 2011, am fost aleasă pentru prima dată președinte al FTM.

Voi ține minte pentru totdeauna această zi, pentru că s-au schimbat foarte multe în viața mea personală și profesională. Niciodată nu voi spune că aș vrea ceva să schimb, însă pe de o altă parte nu a fost și nici nu este o alegere ușoară. Această alegere zilnic poate să te motiveze, dar și te supune unui stres permanent din cauza responsabilității enorme față de acest gen de sport și persoanele care sunt implicate în el. Zilnic mă simt responsabilă față de acești oameni”.

Președinta FTM spune că a ales acest drum pentru a-și realiza visul.

„A fost un vis al meu. Mereu am visat să fac lumea tenisului moldovenesc una mai bună, mai accesibilă, mai populară. Mi-am propus să arăt fiecărei persoane cât de magic și nobil este tenisul de câmp. Astfel, fiind o persoană ambițioasă, dar și încăpățânată uneori, am continuat să fac tot posibilul și imposibilul pentru a-mi realiza visul”.

Acum un an s-a implicat și în politică, deși nu se consideră un om al politicii, politiciana a les această cale pentru a putea oferi oamenilor mai mult.

„Începând cu anul trecut m-am implicat în politică, deși nu mă simt un om al politicii și nu cred că ceva se va schimba într-o zi și brusc mă voi simți un politician în toată legea. Sunt nespus de fericită că, pentru Partidul în care am fost invitată, sunt mai importante capacitățile manageriale, dar nu abilititatea „de a vorbi frumos”. Am ales această cale pentru a avea posibilitatea de a face ceva zilnic pentru oamenii din țara noastră, pentru tineri. Simt în echipa Partidului Șor acest spirit și văd zilnic rezultatele și ajutorul pe care împreună cu colegii îl acordăm oamenilor care au nevoie de această susținere.

La moment, mă consider un om împlinit. Desigur, sunt încă o mulțime de lucruri care trebuie realizate, sunt motive de a te perfecționa pentru a deveni cea mai bună versiune a ta, însă datorită tuturor momentelor pozitive (sunt într-atât de multe, încât nu-mi vor ajunge pagini să le enumăr) și oamenilor pe care i-am cunoscut, sunt sigură că am ales calea cea bună”, ne-a povestit Marina Tauber.

De asemenea, președinta FTM ne-a spus care este cheia succesului:

„Aș vrea să știu eu care este cheia sau formula succesului universal, ce mi-ar permite permanent să obțin ceea ce îmi doresc. Cred că fiecare din noi are nevoie de aceasta. Totuși, de-a lungul timpului, am realizat că nu poți obține nimic fără de muncă, perseverență, curaj și optimism. Nu este un secret pentru nimeni că trebuie să depui un efort colosal pentru a transforma visurile în realitate. În momentele în care întâmpini ziduri în cale e important să nu te dai bătut, ci să continui să mergi mai departe, să găsești noi căi și să lupți pentru ceea ce-ți dorești cu adevărat. Iar, dacă nu-ți reușește nimic și simți că ceea ce îți dorești nu poate fi realizat, trebuie să știi să-ți accepți cu demnitate situația și să gândești pozitiv. Metaforic vorbind, viața noastră se aseamănă unui meci de tenis cu o durată de aproape un secol, iar dacă vrei să câștigi, trebuie să lupți până la ultima minge”.

În 2017, ca președintă a FTM, Marina Tauber are o mulțime de planuri legate de promovarea R. Moldova în domeniul tenisului de câmp.

„Anul 2017 are toate premisele să fie un an productiv. În primul rând, aș vrea să menționez că unul dintre planurile cele mai importante, atât personal, cât și pentru tenisul moldovenesc (toate realizările din lumea tenisului moldovenesc le consider niște mici victorii personale pe care pot să le bifez ca obiective atinse), s-a realizat în luna ianuarie. Este vorba despre lucrările de renovare și schimbare a sălii Școlii Sportive Specializate de Tenis, efectuate pentru prima dată de la fondarea instituției în anul 1975, un adevărat moment istoric pentru genul nostru de sport. Sunt nespus de fericită că acum jucătorii noștri de tenis vor avea condiții mai bune de antrenament, iar centrul nostru național – terenuri de tenis acoperite care se ridică la cele mai înalte standarde europene și care pot găzdui turnee naționale și internaționale importante.

În luna iunie a anului curent se va realiza un alt obiectiv important pentru genul nostru de sport. În urma unui acord cu Federația Internațională de Tenis, la Chișinău se va desfășura campionatul mondial feminin la tenis Fed Cup 2017. Astfel de competiții organizate în Moldova nu doar vor fortifica imaginea tenisului moldovenesc peste hotare, ci și sunt un impuls semnificativ pentru tenismenele noastre să se califice în grupa a doua a campionatului. De asemenea, prin organizarea evenimentelor sportive mondiale vom contribui și la imaginea Republicii Moldova ca stat, iar înfățisându-l din punct de vedere pozitiv precum un stat dezvoltat vom reuși să ducem faima țării pe arena mondială.

De asemenea, înainte de aceste competiții, vor fi efectuate lucrări de renovare a tenerurilor de tenis deschise ale ȘSST.

Totodată, în acest an, sper să organizăm din nou turnee feminine profesioniste din categoria Futures, pentru ca jucătoarele noastre, care sunt cele mai bravo, să aibă și mai multe posibilități de a avansa din punct de vedere profesional. În plus, acestea vor avea un impact pozitiv major pentru țara noastră la nivel mondial”.

Iar în politică Marina Tauber spune că preferă să nu discute planurile, dar să le îndeplinească.

„Referitor la planurile și acțiunile din domeniul politicii aș prefera să nu vorbesc, dar să fac. Aș vrea ca aceste acțiuni să fie văzute de toți prin fapte concrete, însă nu discuții. Totuși, primul și unicul obiectiv spre care vor fi îndreptate toate eforturile mele, va fi ajutor și implicare activă în viața acelor oameni care au nevoie de atenția noastră în fiecare zi, schimbarea vieții tuturor cetățenilor din Republica Moldova, stabilitate socială, precum și schimbări radicale, necesare și mult așteptate, în statul nostru la nivel politic”, ne-a spus Marina Tauber.

tauber16

tauber15

tauber14

tauber13

tauber12

tauber11

tauber10

tauber9

tauber8

tauber7

tauber6

tauber5

tauber4

tauber3

tauber2

tauber1

tauber

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților