În perioada concediului de maternitate multe femei din Republica Moldova practică diferite activități în timp ce își cresc bebelușii. Transformarea hobby-ului în propria afacere reprezintă pentru acestea o sursă de venituri suplimentare pe perioada maternității. Timpul dedicat familiei și grija deosebită pentru copii a determinat-o pe Valentina Lesnic să înființeze o afacere cu biscuiți din ghimbir, transmite CURENTUL.
Contactată de reporterul nostru, antreprenoarea Valentina Lesnic a spus că ideea de a produce biscuiți a luat naștere din dorința de a-i surprinde pe copii cu biscuiți delicioși și deosebiți.
„Este important să cauți mereu să faci ceva nou, ceva unic. Trebuie să fii creativ, inventiv, să te dedici foarte mult, pentru că moldovenii căută întotdeauna ceva care nu a mai fost până acum la nimeni. Sunt mamă și soție și ca orice femeie încerc să acord o atenție deosebită familiei. Totul a început din dorința de a-i surprinde pe copiii celor apropiați. Se apropiau sărbătorile de iarnă și am decis să coc primele mele fursecuri. Acestea au fost fursecurile „Fulgi de nea”. Copiii și părinții acestora au fost plăcut surprinși și de asemenea foarte mulțumiți. Pot să spun că ei au fost cei care m-au inspirat și continuă să o facă în fiecare zi”, a spus Valentina Lesnic.
În prepararea biscuiților optează doar pentru produse naturale și de înaltă calitate, deoarece consideră că economia nu are loc în acest domeniu. Folosește cele mai bune ingrediente pentru ca clienții săi să fie mereu mulțumiți. Biscuiții sunt pregătiți după o rețetă veche în care ingredientul de bază este ghimbirul. Această rețetă nu include produse rare și costisitoare, chiar sunt destul de accesibile pentru oricine. Procesul de coacere a biscuiților este destul de lung începând cu pregătirea aluatului și terminând cu ambalarea biscuiților acesta durează până la două zile.
„Pentru a face un contur și fiecare fragment să fie vizibil, umplu individual fiecare zonă și las glazura să se usuce. Deci, pas cu pas obțin biscuiți personalizați pentru fiecare dintre clienții mei, atât mici, cât și maturi. Toți biscuiții sun făcuți după pozele și dorința clienților mei. Aceștia îmi trimit personajele lor preferate, iar eu realizez modelul pentru fiecare biscuit. După ce biscuiții se coc, aplic, pe rând, câte un start de pastă de zahăr și în acest fel dau forma personajelor”, a spus antreprenoarea.
Valentina Lestic este la început de cale și își promovează produsele doar pe internet pe pagina de facebook „Ginger cookies”, comenzile sale fiind destinate în mare parte copiilor. Zeci de biscuiți deosebiți și ornamentați frumos ajung pe masa de sărbătoare a moldovenilor din întreaga țară la cele mai importante evenimente: zile de naștere, nunți, cumetrii, botezuri, ziua profesorului, Crăciun și Paște.
Mihaela Grosu