[ X ]
[ X ]
[ X ]
Irina Vlah și-a exprimat recunoștința față de deputații din Parlament pentru votarea pachetului de lege cu privire la Găgăuzia
4 Decembrie

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei, și-a exprimat recunoștința față de deputații din Parlament, care au susținut adoptarea în prima lectură a unui pachet de proiecte de legi elaborat în cadrul unui grup interparlamentar al Parlamentului Republicii Moldovei și al Adunării Populare din Găgăuzia, cu participarea experților europeni, informează CURENTUL.

Oficialul a amintit că, dezbaterile privind aceste proiecte de lege au loc în Parlament din 2016 și urmărește îndeaproape soarta lor.

„Parlamentarii Republicii Moldova au făcut un pas important către locuitorii Găgăuziei și, după ce și-au manifestat voința politică, și-au dovedit disponibilitatea de a elimina treptat contradicțiile acumulate în relațiile dintre autoritățile centrale și regiune”, a mai spus Vlah.

Totodată, Bașcanul Găgăuziei a venit cu un apel către toate fracțiunile parlamentare – „să se unească și să voteze pentru proiectele noastre de lege în a doua lectură”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților