[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sesizare la CEC depusă de PN
10 Octombrie

Reprezentanții Partidului Nostru (PN), astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au comunicat despre o sesizare depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC), informează CURENTUL.

Vicepreședintele partidului, Ilian Cașu, a spus mai multe detalii.

„Partidul lui Dodon încalcă grav legislația electorală, noi, conform procedurii, am depus o sesizare la CEC. Noi vrem să vă dăm cifre concrete despre cum partidul lui Dodon, pe țară, ascunde costurile reale ale publicității stradale. Vreau să fac referință concretă la ultimul raport către CEC și o să vă dau diferența dintre PN și PSRM-ul lui Dodon. Perioada de raportare datează cu 4 octombrie. Vreau să vorbim despre banere în Chișinău, astfel Partidul Nostru cu 22 de panouri publicitare pe tot mun. Chișinău la un preț de 91 de mii 200 de lei, iar PSRM-ul lui Dodon declară 37 mii de lei, dar ei au inundat Chișinăul, că deja nici numărul bannerelor nu-l cunoaștem. Evident că, există cheltuieli, marea problemă este că aceste costuri se ascund și este o încălcare gravă a legislației electorale”, a declarat Cașu.

Vicepreședintele partidului, Elena Grițco, a vorbit despre răspunsul CEC.

„Conform competențelor sale, CEC în 48 de ore a fost obligată să solicite de la PSRM documentele care ar justifica câți bani sunt cheltuiți pe aceste panouri. Astăzi suntem deja la a 8-a zi, din păcate, CEC nu ne-a dat nici un răspuns”, a conchis Grițco.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților