[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră – beneficiarele unui nou lot de automobile! Rosian Vasiloi: Vă asigur de utilizarea corectă a acestor vehicule predate azi
29 August

Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră și-au completat parcurile de automobile cu alte trei autoturisme, ale căror atribute funcționale permit exploatarea acestora în condiții de teren pe parcursul întregului an, informează CURENTUL.

Donația vine din partea Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), care, anterior, au transmis  spre folosință alte loturi de automobile similare, utilizate inițial de către Misiune.

Ceremonia de predare-primire s-a desfășurat astăzi, 29 august, în  prezența șefului EUBAM, Slawomir Pichor, Directorul interimar al  Serviciului Vamal, Iurie Ceban și șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban, a apreciat asistența metodologică și tehnică oferită de EUBAM pe tot parcursul perioadei de colaborare, exprimându-și convingerea că „această donație ne va ajuta în continuare să prevenim și să combatem eficient eventualele amenințări, prin sporirea capacităților operaționale în cadrul misiunilor de supraveghere, desfășurate de subdiviziunile specializate ale Vămii”.

La rândul său, Slawomir Pichor și-a exprimat încrederea în faptul că aceste autovehicule vor fi utile atât Serviciului Vamal, cât și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în sporirea capacităților de combatere a criminalităţii transfrontaliere. “Mai mult, fiabilitatea și performanța acestor mașini, împreună cu aspectul profesional, nu vor sprijini doar cele două instituții, dar vor oferi cetățenilor încrederea că autoritățile de stat sunt echipate corespunzător pentru a îi proteja în orice moment”, a mai declarat șeful Misiunii.

În discursul său de acceptare a celor trei vehicule, șeful IGPF, Rosian Vasiloi, a apreciat  cooperarea cu EUBAM, exprimându-și dorința ca asistența acordată Poliției de Frontieră să aducă în continuare rezultate concrete: „Suntem recunoscători Misiunii EUBAM pentru sprijinul important pe care l-a oferit instituției noastre și vă asigur de utilizarea corectă a acestor vehicule predate azi. În plus, îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru polițiștii de frontieră și dotarea cu tot necesarul este o prioritate absoluta atât pentru mine, cât și pentru echipa Poliției de Frontieră”.

De menționat că, pe lângă asistența tehnică oferită pe parcursul întregii perioade de colaborare, Misiunea acordă autorității vamale suport metodologic în domenii precum implementarea prevederilor stipulate în Acordul de Asociere, combaterea infracționalității transfrontaliere, simplificarea procedurilor vamale, control comun la frontiera moldo-ucraineană, ajustarea proiectului noului Cod Vamal la cel al Uniunii Europene, promovarea normelor de conduită și integritate în rândul funcționarilor vamali ș.a.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților