[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Vamal raportează încasări de peste 695,1 milioane de lei în ultima săptămână
8 August

În perioada 01 – 07 august 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 695,1 milioane de lei, mai mult cu 17,0 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, informează CURENTUL.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 19,0 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,7 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 549 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 90 307 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 57 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 151 mii de lei.

În aceeași ordine de idei, menționăm că, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 19,0 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 22,2 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Inapoi la arhiva noutaților