[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Vamal întreprinde toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane
2 Noiembrie

Serviciul Vamal și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor desfășoară în continuare acțiuni intensificate de control la frontiera vamală, pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Doar pe parcursul lunii octombrie, angajații posturilor vamale de pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean au consemnat 153 de tentative de introducere în țară a produselor din carne de porc (în stare proaspătă și procesată), fiind reținute în total aproximativ 581,1 kg de produse susceptibile de infestare cu virusul PPA.

Totodată, Serviciul Vamal informează că, de la începutul perioadei de prohibiție, instituite la 25 octombrie 2016 și până în prezent au fost consemnate 2 304 cazuri de depistare a produselor din carne de porc, iar cantitatea reținută în acest interval de timp se cifrează la circa 7 592,5 kg.

În acest context, se menține solicitarea în adresa participanților la traficul transfrontalier de a evita procurarea și introducerea în țară a produselor din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA (porcii domestici și mistreții), în vederea neadmiterii apariției unor noi focare de infecție.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților