[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Vamal intenționează să doteze posturile vamale cu noi sisteme de control vamal non – intruziv
6 Februarie

Serviciul Vamal intenționează sporirea capacităților de asigurare a securității economice în regiune prin dotarea posturilor vamale cu noi sisteme de control vamal non-intruziv, transmite CURENTUL.

Instituția se află în proces de identificare a potențialilor parteneri, purtând discuții cu mai mulți reprezentanți ai companiilor producătoare de echipamente de acest gen.

În acest context, Serviciul Vamal a instituit un grup de lucru care urmează să examineze necesitățile de dotare a posturilor vamale, precum și specificațiile tehnice ale echipamentelor de scanare propuse.

Actualmente, Serviciul Vamal dispune de 22 de echipamente de scanare, dintre care 15 sunt destinate inspectării bagajelor persoanelor fizice, 6 sunt prevăzute pentru scanarea diferitor tipuri de autovehicule și încărcături, iar unul – pentru verificarea coletelor poștale. Alte două sisteme de scanare urmează a fi instalate la posturile vamale „Ocnița-feroviar” și „Aeroportul Internațional Chișinău”, iar darea în exploatare a acestora este preconizată până la sfârșitul acestui an.

Echipamentele sunt donate de către Guvernul Republicii Populare Chineze în cadrul unui proiect de asistență tehnică, cifrat la 5,7 milioane de dolari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților