[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Vamal demarează procedurile de digitalizare a activității vamale
25 Mai

Serviciul Vamal demarează procesul de automatizare a tuturor domeniilor, inclusiv cele administrative. Procesul va fi etapizat și va cuprinde mai multe faze de implementare, transmite CURENTUL.

O evaluare a situației actuale a fost realizată în cadrul unei ședințe convocate de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie. Scopul este de a elabora o strategie de dezvoltare a infrastructurii IT. Pentru aceasta, șeful Vămii a solicitat un raport care să conțină potențiale soluții IT pentru toate domeniile administrate, de la analiză de risc, perfectare vamală sau control ulterior, până la managementul resurselor umane și a documentelor.

Pe lângă dezvoltarea programelor informatice, șeful Vămii a menționat și necesitatea dezvoltării centrelor de date din gestiunea autorității vamale. Acest lucru e necesar pentru extinderea capacității de stocare a datelor.

Directorul General al Vămii a stabilit un termen de două săptămâni pentru prezentarea unui Plan de acțiuni. Tot până atunci, instituția ar urma să aibă și costurile estimative pentru toate modernizările preconizate. Acestea vor fi acoperite din bugetul instituției, precum și din fondurile oferite de partenerii de dezvoltare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților