[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul unic 112 nu va mai fi lansat la finele 2016. Află motivul!
4 Noiembrie

În cadrul unui interviu acordat pentru CURENTUL, Ministrul Tehnologiei Informaționale și Comunicațiilor (MTIC), Vasile Botnari a specificat când va funcționa serviciul unic 112.

Ministrul a spus că noul sistem se află în proiectare și de el se ocupă o echipă de experți internaționali.

„Suntem la etapa de proiectare a arhitecturii viitorului sistem. În acest scop, a fost selectată o echipă de experți internaționali, care ne furnizează cerințele tehnice. Ulterior, vom lansa licitația pentru achiziționarea sistemului și doar după aceasta vom trece la resetarea și retehnologizarea comunicațiilor”, a spus Ministrul.

De asemenea, Vasile Botnari a specificat că la instalarea acestui sistem trebuie făcuți toți pașii necesari.

„Este un proces complex, extrem de responsabil deoarece se pune baza unui sistem absolut nou, care se realizează pe pași, iar etapele nu pot fi pășite. Dacă anterior experții ne spuneau că vom putea testa noul sistem la finele lui 2016, realitatea a arătat că ar fi nevoie de încă câteva luni”, a spus Vasile Botnari.

În context, Ministrul a specificat că finalizarea proiectului ține și de buget.

„Aprobarea bugetului a fost cu întârziere, la fel a cauzat o mică reținere față de estimările noastre inițiale. În general, cred că ne vom încadra în Planul de implementare a serviciului 112, aprobat de Guvern, și la finele lui 2017 numărul unic al apelurilor de urgență va deveni funcțional”, a mai spus Ministrul.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată pe parcursul zilei de mâine.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților