[ X ]
Serviciul Fiscal, evaluat de o misiune a Departamentului Afaceri Fiscale a FMI
22 Octombrie

Serviciul Fiscal de Stat găzduiește în perioada 21 octombrie – 01 noiembrie 2024, misiunea de diagnostic a controlului fiscal a experților Departamentului Afaceri Fiscale a Fondului Monetar Internațional.

Misiunea se desfășoară în contextul angajamentelor din Memorandumul cu privire la politicile economice și financiare, și anume efectuarea unui diagnostic a cadrului legislativ și a practicilor de control fiscal.

La ședința de deschidere, directorul SFS, doamna Olga Golban a exprimat gratitudine experților FMI pentru implicare și suportul valoros oferit în vederea îmbunătățirii procedurilor de administrare fiscală, având la bază Memorandumul de înțelegere.

„Sunt sigură că vom avea sesiuni productive în această perioadă, iar colegii noștri vor valorifica la maxim această oportunitate în vederea îmbunătățirii proceselor pe partea de control fiscal. Expertiza Dvs ne va ajuta să fim și mai buni în ceea ce facem, precum și să efectuăm modificările necesare la cadrul normativ existent”, a declarat directorul SFS.

Directorul adjunct al SFS, domnul Petru Griciuc a subliniat impactul cooperării autorității fiscale cu Fondul Monetar Internațional și a reiterat necesitatea de a majora calitatea controlului fiscal: „Scopul controlului fiscal trebuie să aibă și un rol educativ în vederea promovării conformării benevole la respectarea prevederilor legislației fiscale”.

La rândul lor, experții FMI au apreciat progresul înregistrat de către SFS aferent angajamentelor asumate, totodată menționând necesitatea asigurării cu instrumentele necesare pentru un control fiscal eficient și servicii adaptate necesităților contribuabililor pentru promovarea conformării benevole a acestora.

Inapoi la arhiva noutaților