[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Fiscal continuă campania de informare a contribuabililor. Unde vor merge funcționarii fiscali
26 Mai

Serviciul Fiscal de Stat continuă să desfășoare acțiuni de informare și conformare benevolă a contribuabililor cu privire la aspectele fiscale în desfășurarea activității de întreprinzător de către persoanele fizice, transmite CURENTUL.

Acțiunea cu genericul ,,Activează legal – activează în siguranță” a reînceput și se desfășoară pe întreg teritoriul țării și se va încheia la 5 iunie, curent.

Campania a luat start în capitală. Funcționarii fiscali vor merge la 38 piețe din municipiul Chișinău, distribuind 2 500 pliante cu informații vis-a-vis de modificările din Codul Fiscal privind formele organizatorico-juridice ale antreprenorialului. Fiscaliștii informează comercianții care doresc să desfășoare activității de comerț cu amănuntul/prestări servicii către populație, desfășurate prin intermediul unităților comerciale staționare sau staționare provizorie, unităților mobile asupra pașilor pe care trebuie să îi urmeze pentru a activa legal. În vederea evitării situațiilor de sancționare Serviciul Fiscal de Stat a recomandă întreprinzătorilor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.

Totodată, în cadrul acestei campanii, funcționarii fiscali demonstrează comercianților procesul de utilizare a aparatului de casă și control.

În total, în perioada campaniei de informare, funcționarii fiscali vor distribui 7 500 pliante, în toate raioanele țării.

Menționăm, că în rezultatul campaniilor de informare, angajații fiscali vor desfășura și acțiuni de verificare a conformării comercianților la prevederile legale. Astfel, în rezultatul campaniei anterioare, au fost desfășurate verificări de specialitate în toate piețele din țară, în perioada 1-12 mai 2017.

Ca rezultat, al controalelor efectuate persoanelor fizice care practică activitate ilicită de întreprinzător, angajații fiscali au întocmit 516 procese verbale. Dintre acestea: 150 de procese verbale au fost întocmite în municipiul Chișinău, 152- în zona de Nord a țării, 55- la Sud și 159 – în Centru.

De către SFS vor fi aplicate sancțiuni cu privire la contravenție în sumă de 1 714 mii lei.

SFS informează: în rezultatul acțiunilor de popularizare vor urma și alte verificări a legalității desfășurării activității de întreprinzător de către persoanele fizice. Persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației – riscă amendă!

18721191_1713579565608076_508954056_o

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților