[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Fiscal a „pus ochiul” pe trimiterile poștale bănești ale persoanelor fizice  
20 Aprilie

Serviciul Fiscal de Stat anunță că persoanele fizice, care primesc mijloace bănești în numerar prin intermediul transferurilor poștale, au obligația de a le declara prin depunerea Declarației pe venit. Termenul de depunere a Declarației pentru anul 2021 este 03 mai curent, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al SFS, la determinarea venitului impozabil, Serviciul Fiscal de Stat utilizează mai multe surse de informații, inclusiv surse indirecte. Astfel, furnizorii prezintă anual în adresa autorității fiscale informația privind activitățile sau tranzacțiile efectuate prin sisteme de trimiteri poștale către persoanele fizice.

Respectiv, Serviciul Fiscal de Stat a examinat informația raportată de către Î.S. „Poșta Moldovei” referitor la persoanele fizice care, în perioada anilor 2020-2021, au primit mijloace bănești în numerar prin intermediul transferurilor poștale pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmare a verificărilor, au fost identificate 225 de persoane fizice care, în perioada anului 2020, au beneficiat de transferuri de mijloace bănești în suma totală de 44,09 milioane lei și 420 de persoane fizice care au beneficiat de transferuri de mijloace bănești în suma totală de 90,09 milioane lei în perioada anului 2021.

Acești contribuabili au fost notificați prin scrisori despre măsurile de conformare voluntară, inclusiv despre necesitatea declarării veniturilor impozabile obținute în perioada anilor 2020 și 2021.

Menționăm că persoanele fizice, care nu desfășoară activitate de întreprinzător, au obligația de a depune Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18).

 

 

Inapoi la arhiva noutaților