[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Aviasan a solicitat intervenția elicopterului SMURD România pentru un bărbat traumatizat în urma unui accident rutier
19 Ianuarie

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează că, la solicitarea serviciului Aviasan din Republica Moldova, elicopterul serviciului SMURD România a intervenit astăzi în cazul unui pacient de 45 de ani, politraumatizat în urma unui accident rutier și care a fost internat ieri la Spitalul Raional Vulcănești în stare gravă, transmite CURENTUL.

Din cauza multiplelor traume, craniocerebrală, contuzie cerebrală, hematom cerebral, fractura coastelor 2-10 din dreapta și stânga  și în urma deciziei consiliului, s-a hotărât tratarea acestuia la IMSP Institutul de Medicină Urgentă. Deoarece transportarea terestră prezenta riscuri majore pentru viața pacientului, a fost solicitat elicopterul serviciului SMURD din România.

După amiaza acestei zile, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, iar pacientul a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Acesta va fi supus tratamentului intensiv și intervențiilor chirurgicale necesare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților