[ X ]
[ X ]
[ X ]
Servicii la un click distanță! Ion Ceban propune digitalizarea Capitalei
2 Octombrie

Un Chișinău inteligent pentru toți locuitorii Capitalei – acesta este încă un punct din programul electoral al candidatului la funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, pe care l-a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Ion Ceban a spus că a lucrat în domeniul TIC și știe ce ar trebui să fie făcut pentru a îmbunătăți activitatea pe diferite platforme.

„Îmi propun ca Primăria și serviciile digitale să fie la un click distanță de fiecare locuitor al Capitalei. Tehnologiile avansează și trebuie să fim în pas cu toată lumea. Am propus ca lucru acesta să-l fac pe durata întregului mandat, iar rezultatele vor fi văzute la o lună. Aceste servicii ne-ar permite să avem servicii mai ieftine, să scoatem din cozi, să eliminăm corupția. Aplicația City Report ține de interacțiunea cu cetățenii, pentru ca ei să poată semnala o problemă, iar Primăria să reacționeze. Evident fluidizarea traficului – oamenii la un click distanță o să vadă când ajunge în stație transportul public. La eliberarea certificatelor de urbanism și altele de genul – ne propunem să deschidem ghișeu unic”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, Ion Ceban a menționat că în bugetul municipal va fi un capitol aparte pentru aceste costuri, iar estimativ acestea ajung la 10 mln. lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților