[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sergiu Sârbu: „Eu văd R. Moldova, după 26 de ani de Independență, o țară frumoasă, o țară extraordinară”
27 August

Vice-președintele Partidului Democrat din Moldova, Sergiu Sârbu, ne-a declarat că „la cei 26 de ani de Independență țara a trecut prin multe provocări și probleme, dar împreună trebuie să contribuim la prosperarea acesteia”. Despre aceasta deputatul democrat a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL- „Cu drag de țară”, dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova.

„Știu că mulți dintre noi când aud această întrebare ar prefera să vină cu un răspuns mai pesimist și nu prea au încredere în acești 26 de ani de Independență. De acord că nu a fost o perioadă tocmai fericită și, evident, cu foarte multe provocări și probleme. Dar asta nu înseamnă că noi, poporul RM nu trebuie să ne mândrim de țara noastră sau să o iubim mai puțin. Eu văd R. Moldova după 26 de ani de Independență o țară frumoasă, o țară extraordinară, cu oameni ospitalieri și suflet mare, o țară cu viitor prosper, indiferent de toate cataclismele atât politice, cât și provocări de alt gen la care ar putea fi supusă”, a spus Sergiu Sârbu.

De asemenea Sergiu Sârbu a declarat că „Moldova merită să fie iubită mai mult, apreciată mai mult, iar noi cu toții trebuie mult mai mult să muncim și să dăm tot de la noi pentru prosperitatea acestui colț de pământ, să ne mândrim de ea care e Patria noastră și va fi a copiilor și nepoților noștri. Fiecare din noi care încercăm să criticăm acest stat. Eu personal cred că am făcut mult prea puțin pentru acest stat și este de datoria mea să dau tot de la mine pentru a lăsa măcar o mică urmă pentru generațiile viitoare.

Sergiu Sârbu a declarat că mereu a luptat pentru binele țării.

„Totodată, mă mândresc că am pus umărul la adoptarea cadrului legislativ care a permis eliminarea regimului de vize cu UE, că am votat ratificarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Chiar dacă, încă nu simțim pe deplin beneficiile acestor acțiuni, cred că pe termen lung R. Moldova va avea doar de câștigat din asta. Prietenilor mei le spun direct. „Dragii mei, vreți să trăiți într-o țară prosperă? Sădiți în fiecare an câte un copac, faceți câte un act de caritate (cât de mic), plătiți taxele și impozitele și veți vedea că se va întoarce înzecit, și lumea va fi mai bună și țara mai bogată!”.

Deputatul a enumerat trei greșeli ale Republicii Moldova care le-a avut în acești 26 de ani de Independență.

„În primul rând, admiterea conflictului de pe Nistru, iresponsabilitatea întregii clase politice care a dus la ratarea multor oportunități de dezvoltare a țării și admiterea scindării societăți pe criterii geopolitice”, a punctat deputatul.

Pentru îmbunătățirea situației din țară, Sergiu Sârbu a venit cu următoarele propuneri:

„La această etapă de dezvoltare a țării cred că se impun urgent măsuri care ar readuce încrederea oamenilor în instituțiile statului și în clasa politică. Doar cu o încredere reciprocă între cetățeni și autorități, doar cu o clasă politică modernizată, doar cu patrioți adevărați Republica Moldova are toate șansele să devină o veritabilă țară europeană, dezvoltată și prosperă. Pentru ca toate acestea să se întâmple, noi cu toții, fără să ne rușinăm, deja trebuie să spunem tare:

Moldova, ne mândrim cu tine!

Moldova, te iubim!

Moldova – La Mulți Ani!!!”, a spus Sergiu Sârbu.

Notă: Republicat din 26 august 2017.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților